Dobava zemeljskega plina

Zemeljski plin že vrsto let igra pomembno vlogo v svetovnem energetskem merilu. Njegove zaloge so izdatne, prednosti njegove uporabe pa številne. Uporablja se za proizvodnjo toplote v proizvodnih procesih, uporaben je za ogrevanje stavb in  kuhanje in pečenje, uporabljamo pa ga tudi v kopenskem in ladijskem transportu. Ravno zato se zanj čedalje pogosteje odločajo tudi slovenski podjetniki ter, ne nazadnje, tudi posamezna gospodinjstva, ki želijo prihraniti nekaj finančnih sredstev. Vsekakor se povpraševanje po novih, bolj zelenih virih energije vztrajno povečuje, tako pa tudi uporaba zemeljskega plina.

Dobava zemeljskega plina je v Sloveniji odlično urejena že več kot 40 let. V podjetju Geoplin na ta način postavljamo mejnike razvoja, skrbimo pa tudi za udobno, svetlo ter toplo prihodnost. Ustvarjamo mnoge koristi za naše odjemalce, saj omogočamo dolgoročno ter zanesljivo dobavo zemeljskega plina po konkurenčnih cenah, pomagamo lastnikom z zagotavljanjem pričakovane donosnosti poslovanja ter z zagotavljanjem zdravega in stabilnega delovnega okolja skrbimo tudi za zaposlene. Zavedamo se naše družbene odgovornosti do družbe in narave , zato z ekološkim virom energije oskrbujemo gospodarstvo.

Zakaj zemeljski plin?

Dobava zemeljskega plina je odlična možnost, da lastniki različnih objektov poskrbijo za ugodno ter udobno ogrevanje. Zemeljski plin omogoča tudi proizvodnjo toplote v proizvodnih procesih, uporaben je tudi za  kuhanje in pečenje, uporabljamo pa ga tudi v kopenskem in ladijskem transportu.

Prednosti zemeljskega plina so predvsem konkurenčna cena, zanesljivost dobave ter enostavnost uporabe. Zaradi minimalnih emisij ogljikovega dioksida slednji tudi najmanj obremenjuje okolje. Njegova uporaba omogoča visoke prihranke, tudi zaradi velikega napredka same ogrevalne tehnologije ter plinskih kondenzacijskih peči. Slednje ne potrebujejo nobenega posebnega vzdrževanja, zavzamejo pa zelo malo prostora.

Priklop na omrežje je popolnoma enostaven

Dobava zemeljskega plina v Sloveniji poteka na dveh ravneh. Oskrba poteka neposredno preko plinskega omrežja, s katerim se oskrbujejo večji odjemalci v industriji ter podjetja v distribuciji. Lokalna plinovodna omrežja so dostopna v več kot 180 občinah po državi. Z njihovo pomočjo se oskrbujejo manjši odjemalci, kot so, na primer, gospodinjstva. Trženje zemeljskega plina na lokalni ravni torej opravljajo različni distributerji – slednji so zato najboljši naslov, če želite svoj sistem ogrevanja ali proizvodnje toplote obnoviti ter pri tem prihraniti. Slednji vam bodo najbolje svetovali ter vam predstavili pogoje in možnosti glede priklopa na plinsko omrežje. Pomagali vam bodo tudi določiti najboljšo lokacijo plinske omarice ter traso priključnega plinovoda. 

 • Zemeljskega plina je dovolj še za več kot 55 let

  Trenutna svetovna zaloga zemeljskega plina zadostuje za več kot 55 let. Več
 • Uporaba zemeljskega plina narašča

  Delež zemeljskega plina pri proizvodnji električne energije po vsem svetu je 22 %. Več
 • Transport zemeljskega plina je nemoteč

  Transport in skladiščenje zemeljskega plina potekata pod zemljo in tako ne ovirata ljudi in okolja. Več
 • Zemeljski plin sprosti 20−50 % manj CO2

  Za ogrevanje domov ali za industrijske namene zemeljski plin sprosti 25−50 % manj CO2 na enoto proizvedene energije. Več
 • Utekočinjen zemeljski plin

  Večina novejših virov plina se danes izvaža v obliki utekočinjenega zemeljskega plina. Več
 • Zemeljski plin ima višjo konverzijo

  Zemeljski plin je učinkovitejši od drugih fosilnih goriv pri proizvodnji električne energije ali toplote. Več
 • Zemeljski plin je najčistejše fosilno gorivo

  Zemeljski plin je najčistejše in energetsko najučinkovitejše fosilno gorivo. Več
 • Kaj je zemeljski plin?

  Zemeljski plin je gorivo fosilnega izvora in je produkt razkroja organskih snovi. Več
 • Zemeljski plin je lahko star tudi 100 milijonov let

  Starost zemeljskega plina prihaja od razpada prazgodovinskih bitij in rastlin. Več
Družba Geoplin
Produkti in storitve
Zemeljski plin
Družba in okolje