Poceni plin

Bi želeli vaše stanovanje ogrevati bolj ekonomično? Želite prispevati k boljšemu udobju vašega bivanja? Posodobite vaš sistem ogrevanja ter izkoristite prednosti, ki vam jih nudi uporaba zemeljskega plina za ogrevanje vaših prostorov in sanitarne vode. Za nameček lahko s pomočjo plina tudi kuhate. Ugodne cene, ki jih zagotavljamo mi, bodo nedvomno zmanjšale tudi stroške vašega ogrevanja.

Zemeljski plin ima mnogo načinov uporabe. Najpogosteje se uporablja v industriji, pri proizvodnji toplotne in električne energije, njegove energijske lastnosti pa, kot že rečeno, s pridom uporablja tudi mnogo sodobnih gospodinjstev.

V družbi Geoplin se ukvarjamo s trženjem, zastopanjem, pa tudi posredovanjem na trgu zemeljskega plina v Sloveniji. Odlikuje nas dolga tradicija delovanja, našo zanesljivost pa krepijo razpršeni nabavni viri ter dodatne storitve, ki jih nudimo našim strankam. Med njimi se nahajajo tudi storitve energetskega upravljanja. Z njihovo pomočjo sledimo sodobnim trendom ter se prilagajamo povpraševanju naših naročnikov. Potrošnikom tako redno  zagotavljamo poceni plin, kar se odraža tudi z zvesto uporabo mnogih gospodinjstev ter industrijskih obratov.

Ogrevanje z zemeljskim plinom?

Stroški ogrevanja v posameznih gospodinjstvih v Sloveniji (pa tudi drugod) nedvomno predstavljajo enega izmed najvišjih zneskov. Vsak dom je potrebno ogrevati vsaj 200 dni na leto, to pa seveda prinaša določene posledice – slednje se poznajo tako v denarnicah, kot tudi v okolju, ki nas obdaja.

Emisije predstavljajo zelo velik del problema sodobne družbe. Onesnaženost okolja predstavlja veliko nevarnost naravi, posledično pa tudi zdravju vseh živih bitij. Ravno zato je pozornost, kakšne izpuhe v okolje oddaja naše gospodinjstvo, zelo pomembna. Zemeljski plin je energetsko izjemno učinkovit energent, ki je med fosilnimi gorivi zdaleč najbolj prijazen okolju. Med njegovim izgorevanjem se sprošča izjemno malo ogljikovega dioksida. Po svoji kemijski sestavi je nestrupen, vseeno pa eksploziven. Zato se mu v procesu distribucije doda specifičen vonj.

Ogrevanje na poceni plin vam prinaša več prostora, saj zanj ne potrebujete posebnega prostora za skladiščenje. Plin namreč priteče po ceveh plinskega omrežja.

Kako lahko preklopim na poceni plin?

Če se odločate za menjavo obstoječega energenta za ogrevanje, oz. za posodobitev vašega sistema ogrevanja na ogrevanje s plinom, se enostavno obrnite na lokalnega prodajalca oz. dobavitelja. Poceni plin družbe Geoplin je dostopen v več kot osemdesetih občinah po celotni Sloveniji, uporablja pa ga že več kot sto tisoč zadovoljnih uporabnikov. V primeru, da hišnega priključka na plinovod še nimate, vam bodo lokalni dobavitelji prav tako najbolje svetovali. Pomagali vam bodo izpolniti vse potrebne obrazce ter urediti ostala soglasja. Uporabljati ga torej lahko pričnete hitro ter ugodno.

Stroški investicije so minimalni

Lastniki mnogih objektov za ogrevanje še vedno uporabljajo starejše kotle na kurilno olje. Ravno zaradi vrtoglave cene olja ter nizke učinkovitosti samih kotlov, prihaja do velikih izgub, visokih stroškov ter ogromnega onesnaževanja. Takšni lastniki lahko z investicijo v sodobni ogrevalni sistem močno prihranijo. Zanje predstavlja nov kondenzacijski kotel na plin najnižjo investicijo, ki bo hkrati prinesla tudi odlične rezultate. Doba, v kateri se vam bo investicija povrnila je kratka, saj je poceni plin družbe Geoplin cenejši od ostalih energentov na tržišču. 

 • Zemeljskega plina je dovolj še za več kot 55 let

  Trenutna svetovna zaloga zemeljskega plina zadostuje za več kot 55 let. Več
 • Uporaba zemeljskega plina narašča

  Delež zemeljskega plina pri proizvodnji električne energije po vsem svetu je 22 %. Več
 • Transport zemeljskega plina je nemoteč

  Transport in skladiščenje zemeljskega plina potekata pod zemljo in tako ne ovirata ljudi in okolja. Več
 • Zemeljski plin sprosti 20−50 % manj CO2

  Za ogrevanje domov ali za industrijske namene zemeljski plin sprosti 25−50 % manj CO2 na enoto proizvedene energije. Več
 • Utekočinjen zemeljski plin

  Večina novejših virov plina se danes izvaža v obliki utekočinjenega zemeljskega plina. Več
 • Zemeljski plin ima višjo konverzijo

  Zemeljski plin je učinkovitejši od drugih fosilnih goriv pri proizvodnji električne energije ali toplote. Več
 • Zemeljski plin je najčistejše fosilno gorivo

  Zemeljski plin je najčistejše in energetsko najučinkovitejše fosilno gorivo. Več
 • Kaj je zemeljski plin?

  Zemeljski plin je gorivo fosilnega izvora in je produkt razkroja organskih snovi. Več
 • Zemeljski plin je lahko star tudi 100 milijonov let

  Starost zemeljskega plina prihaja od razpada prazgodovinskih bitij in rastlin. Več
Družba Geoplin
Produkti in storitve
Zemeljski plin
Družba in okolje