Geoplin z več kot 200 prehranskimi paketi pomaga ljudem v stiski

NOVICE | 22. 12. 2016

eoplin je danes Rdečemu križu Slovenije podaril dobrih 200 paketov s prehrambnimi izdelki v skupni vrednosti 5000 evrov. Paketi so namenjeni ljudem, ki jih je socialna stiska potisnila na rob družbe in sami le stežka pokrivajo življenjske stroške. 

 

V družbi Geoplin so se letos ponovno odpovedali novoletnemu druženju in sredstva, ki bi jih porabili zanj, darovali pomoči potrebnim. Rdečemu križu Slovenije so danes predali dobrih 200 paketov s prehrambnimi izdelki v skupni vrednosti 5000 evrov, ki jih bo RKS v prihodnjem mesecu preko 56 območnih združenj RKS razdelil med ljudi, ki potrebujejo pomoč. Rdeči križ Slovenije na ta način s hrano pomaga 130.000 ljudem v stiski, v Sloveniji pa je sicer kar 300.000 ljudi, ki potrebujejo pomoč v obliki hrane.

 

Boštjan Napast, predsednik uprave Geoplina, je ob tej donaciji izpostavil pomen družbeno odgovornega ravnanja slovenskih podjetij»Družba Geoplin je vletu, ki je za nami, dosegla številne uspehe, tako na poslovnem kot na drugih področjih. Toda v našem okolju nismo sami. Uspeh, ki ga dosegamo skupaj, nas zavezuje k skrbnosti do tistih, ki jim je življenje manj naklonjeno. Želimo si, da bo prejemnikom podarjena pomoč olajšala vsakdan in obudila občutek, da v stiski niso sami.«

 

Dr. Dušan Keber, predsednik Rdečega križa Slovenije, se je zahvalil za darila, ki bodo po njegovem mnenju v obdarovane družine vsaj za kratek čas prinesla praznično vzdušje. »Kljub temu, da se gospodarska slika v državi izboljšuje, je pri nas še vedno veliko preveč ljudi, ki potrebujejo pomoč. Na Rdečem križu bi želeli olepšati praznike in vse druge dneve vsem, ki živijo v stiski, vendar bodo kljub današnjemu in podobnim človekoljubnim dejanjem podjetij in posameznikov, ki se zavedajo svoje družbene odgovornosti, mnogi ljudje doživeli prihajajoče praznike kot nekaj, kar ne pripada njim. Zato spodbujamo vse ljudi, naj delijo del svojih praznikov s sosedi, sodelavci, sokrajani pa tudi z neznanci, ki ne morejo praznovati. Čudovito je, ko smo srečni. Še bolj čudovito pa je osrečiti druge!« 

 

Geoplin je s svojo poslovno dejavnostjo močno vpet v slovensko okolje, zato svojo vizijo združuje z zavedanjem o širši družbeni vlogi podjetij. Slovenija potrebuje pozitivno energijo, zato Geoplin že vrsto let podpira perspektivne projekte, skrbi za ekološko sprejemljivo oskrbo ter s humanitarnimi projekti izkazuje odgovoren odnos do družbe. V preteklih letih je družba Geoplin v okviru novoletne donacije nudila pomoč prizadetim v poplavah leta 2012, Zvezi prijateljev mladine Slovenije in Srečni hiši v Lukovici.


Predaja Paketov Geoplin Rks 22 12 16ok Big2